همچنين يکي از مهمترين مباحث کليدي اين همايش ارتباطات فرهنگي و اقتصادي ايران با نقاط همجوار بين خليج فارس و اقيانوس هند در عصر مفرغ است. پس از بحث هاي تخصصي در مورد ماهيت خليج فارس در عصر آهن به بررسي نقش اين آبراهه در دوره هاي شکوفاييِ مادها، هخامنشي ها و سلوکيان اختصاص دارد .
در نشست پايانيِ روزِ نخست، درباره ي اهميت اقتصادي، اجتماعي، و نظاميِ خليج فارس از دوره هاي پارتي و ساساني تا دوره ي صفوي بحث ميشود.
در اين کارگاه بين المللي، تحولات فن آوري مرتبط با دريانوردي در خليج فارس با اتکا به مجموعه اي از شواهد باستان شناختي، مدارک مکتوب و تصويري، بررسي ميشود.
در اين نشست، پژوهش هاي انجام شده در مورد ماهيت کالاهاي تجاري بين ايران با همسايگان تا مناطق دور دست در خليج فارس و تکنيک هاي شناساييِ آنها بحث مي شود.
براساس اين گزارش بحث درباره ي تغييرات محيطي و تغيير سطح تراز آب دريا و نيز تأثير عوامل طبيعي بر جوامع انساني در حاشيه ي خليج فارس، موقعيت مراکزِ توزيع کالا به منظور بررسيِ سرعت تغييرات و همگون سازي در منطقه ي خليج فارس مورد بحث قرار مي گيرد.
ديگر موضوعات اين نشست بحث درباره رابطه ي دين و هويت در خليج فارس با تأکيد ويژه بر اسلام و نقش تمدن اسلامي در گسترش روابط فرهنگي و اقتصادي ايران با ديگر نقاط خواهد بود.
اگرچه در مورد خليج فارس همايش ها و کارگاه هاي زيادي برپا شده اما اين همايش ها با تأکيد بر محوطه ي خاص همچون همايش سيراف در سال 2005، دورهاي مشخص همچون همايشِ توسعه ي فرهنگ عُبيد در سال 2006 در شهر دورهامِ انگليس، يا موضوعي مشخص همچون همايشِ پرتغال، خليج فارس، و ايرانِ دوره ي صفوي در سال 2007 در اسميتسونينِ ايالات متحده بوده اند.
براساس اين گزارش شوراي علمي اين نشست را حسن فاضلي نشلي از ايران، رابين کانينگهام از انگليس، مهدي موسوي کوهپر ايران، پُل لافت از انگليس و سونيل گوپتا از هند تشکيل ميدهند.
115/
انتهای پیام/